Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Chlapec vbehol pod idúcu električku. Priznáva, že bol nepozorný
Zdielať na

Chlapec vbehol pod idúcu električku. Priznáva, že bol nepozorný

BRATISLAVA / Zábery chlapca, ktorý vbehol priamo pod prechádzajúcu električku v Brne a prežil, obleteli celé Česko aj Slovensko. Školák priznáva, že za všetko môže jeho nepozornosť. Upozorňujeme, že nasledujúca reportáž nie je vhodná pre maloletých divákov.

Aj prípad 13-ročného školáka Patrika dokazuje, aké je riskantné prechádzať cez koľajnice pred idúcou električkou. Chlapec mal šťastie a stretnutie s rozhbehnutou elektičkou prežil. "Mám také čiastočné spomienky, že som sa rozbehol, potom to začalo cinkať, snažil som sa utiecť, no bohužiaľ ucítil som náraz a spadol som," spomína na osudový moment Patrik. Električka školáka odhodila do strany. Neskončil tak pod jej kolesami, čo mu pravdepodobne zachránilo život. "Keďže som mal kapucňu, nemal som periférne videnie. Chcel som iba prebehnúť a nedával som pozor," priznáva chlapec. 

"Vodiči, ktorí okamžite pribehli zranenému na pomoc v prvom momente predpokladali, že sa to skončí omnoho horšie," opisuje situáciu hovorca Juhomoravskej polície Pavel Šváb. Veľkým šťastím bolo aj to, že električka nešla rýchlo, pretože práve vchádzala do zastávky. "Je to naozaj veľké ponaučenie. Určite si už teraz budem dávať pozor a rozhodne odporúčim kamarátom, aby sa tiež rozhliadali," hovorí Patrik. 

Bohužiaľ, niektoré kolízie električiek s nepozornými študentami končia smutne. Podobný prípad sa stal minulý rok v Bratislave, keď električka zrazila 18-ročnú študentku. Dievča malo počúvať hudbu a blížiaci sa stroj nepočula. Pri zrážke utrpela vážne zranenia, ktorým nakoniec v nemocnici podľahla.

Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy