Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Zlodeji išli zrejme na istotu. Do stávkovej kancelárie sa dostali cez strop
Zdielať na

Zlodeji išli zrejme na istotu. Do stávkovej kancelárie sa dostali cez strop

ZVOLEN / Na zvolenskom sídlisku Sekier, pod oknami desiatok bytov vykradli stávkovú kanceláriu. Dovnútra sa dostali cez vedľajšiu prevádzku kaderníctva. Rozobrali obloženie stropu, preliezli do stávkovej kancelárie a začali píliť trezor.

Budovu s viacerými prevádzkami a obchodmi museli mať dobre odsledovanú. Vedeli, kedy je prázdna, a cez ktorú miestnosť sa k trezoru najľahšie dostanú. Do stávkovej kancelárie nešli cez vchodové dvere akoby sa dalo očakávať, ale cez vedľajšie kaderníctvo. "Páchateľ sa cez strop vlámal do vedľajšej stávkovej kancelárie, v ktorej poškodil trezor," povedala Petra Kováčiková hovorkyňa KR PZ BB.

Páchatelia rozobrali stropné obloženie v miestnosti kaderníctva a tadiaľ preliezli do stávkovej kancelárie, ktorú oddeľovala prakticky iba jedna stena. Tam nerušení žiadnymi svedkami rozpílili veľký trezor. "Finančná hotovosť 1100 eur plus odcudzená ďalšia finančná hotovosť, ešte presne nevyčíslená," upresnila Kováčiková.

Ukradnúť mali okrem peňazí aj väčšie množstvo rôznych žrebov. Tak nepozorovane ako sa dostali dovnútra aj z miesta ušli. Hoci sa to stalo pod oknami bytov na zvolenskom sídlisku, neskoro v noci si ich podozrivý pohyb v blízkosti nikto nevšimol.

Pozrite si archívnu reportáž o oveľa dramatickejšom pokuse o vylúpenie stávkovej kancelárie:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy