Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Ruskova sekretárka verí v jeho nevinu. Mečiarovi narobil veľa zlého
Zdielať na

Ruskova sekretárka verí v jeho nevinu. Mečiarovi narobil veľa zlého

BRATISLAVA / Bývalý trojnásobný predseda vlády Vladimír Mečiar je mimo verejného života. Pre Televíziu JOJ povedal, že dianie okolo obvineného exministra hospodárstva Pavla Ruska nesleduje, no pamätá si, že v čase, keď ovládal televíziu Markíza, mu vraj narobil veľa zlého. Vysvetlil aj to, prečo mu robil svedka na svadbe.

Vladimír Mečiar a jeho HZDS v čase, keď si Pavol Rusko začal plniť sen o vlastnej televízii, bol v plnom politickom boji s opozíciou. Počas toho, ako bol Mečiar na stoličke premiéra získala televízia vysielaciu licenciu. Od Pavla Ruska ale Mečiarova strana veľa nezískala.

Vtedy najsilnejší muž republiky dnes na obvineného Pavla Ruska z prípravy vraždy svojej exspoločníčky Sylvie Volzovej, hľadí s absolútnym nezáujmom. "Spomeňte si na jeho iniciatívu Zacháňte Markízu pred voľbami. Veď to bol verejný podvod v môj neprospech. Môj vzťah k nemu je indiferentný. Nemám mu prečo pomáhať a nezodpovedá mojej osobe, aby som mu škodil," uviedol Mečiar. 

Mečiar sa už začiatkom týždňa pre TV JOJ vyjadril, že ho polícia ako svedka v prípade Ruska na výsluch doteraz nepredvolala a očakáva, že ho ani volať nebudú. "Zavolať ma môžu kdekoľvek, je to ale zbytočné, pretože moja odpoveď komukoľvek, kedykoľvek bude iba neviem," tvrdí Mečiar.

Nakoniec to ale môže byť inak. Je totiž pravdepodobné, že ho v budúcnosti predvolať môžu, ak predvolali aj jeho vtedajšiu pravú ruku Annu Mojžišovú-Nagyovú. Tá v roku 1997 údajne Ruskovi povedala, že je v ohrození života. Touto správou Rusko polícii objasňuje, prečo sa v roku 1997 stretol s podsvetím a s Mikulášom Černákom. Údajne  si overoval, či naopak, Volzová nemala záujem zlikvidovať jeho. Mečiar pre TVJOJ už v pondelok uviedol, že jeho Úrad vlády takéto informácie nikdy nemal.

Svedkovia v prípade obvineného Pavla Ruska pochádzali z Ruskovho najbližšieho okolia. Vypovedal ďalší ochrankár aj Ruskov šofér. Vypovedať prišla aj jeho najvernejšia sekretárka, ktorá je s Ruskom stále v úzkom kontakte a nepochybuje o jeho nevine. "Nemyslím si, že by dané veci uskutočnil, pripravoval. Pokladám to za absolútnu hlúposť," uviedl jeho bývalá sekretárka Viera Havranová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy