Jasno
11°
Bratislava
Vieroslava
30.3.2024
Na Spiši úradujú zlodeji, vykrádajú autá
Zdielať na

Na Spiši úradujú zlodeji, vykrádajú autá

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Rozbité okno a chýbajúce tašky, peňaženky, či kabelky. Toto je realita, s ktorou momentálne bojujú majitelia áut v Spišskej Novej Vsi a Smižanoch už od septembra. Úradujú tam sérioví vykrádači áut, ktorí sú pre políciu zatiaľ iba fantómom.

Policajti prosia motoristickú verejnosť, aby boli mimoriadne opatrní, keď opúšťajú svoje auto. Vyzývajú, aby si ho dobre skontrolovali. V stredu večer tak neurobil Ľubomír. Po športovom tréningu si našiel rozbité okno na spolujazdcovej strane. Zmizla mu peňaženka, ktorú nechal medzi sedadlami. Prišiel tak o doklady a 60 eur.

"Prišiel som k autu, otvoril som dvere a pozerám, sklo bolo rozsypané na prednej sedačke," uviedol.

Podobných prípadov zaznamenali tento mesiac už sedem. Činia sa vždy po zotmení na neosvetlených miestach parkoviska. Ľubomírovi vykradli auto pred základnou školou. "Predmetom týchto krádeží vlámaním do vozidiel sú kabelky. Veci, ktoré sú ponechané na sedadlách alebo palubných doskách," uviedol Jaroslav Dulík, riaditeľ okresnej polície v Spišskej Novej Vsi.

Policajti prosia o pomoc aj občanov. Ak si všimnú podozrivé správanie na spišskonovoveských večerných parkoviskách, nech okamžite volajú známe telefónne číslo 158.

Dvaja mladíci zo Záhoria sa snažili ukradnúť auto, poškodili až 13 zaparkovaných áut. Pozrite si archívnu reportáž.

Najčítanejšie správy