Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sadol si za volant cudzieho auta napriek tomu, že nemá vodičák. Skončilo to nehodou
Zdielať na

Sadol si za volant cudzieho auta napriek tomu, že nemá vodičák. Skončilo to nehodou

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Dvadsaťštyriročný Peter si vo štvrtok podvečer sadol za volant napriek tomu, že nemá vodičák. Po pár metroch nerešpektoval značku a dostal sa tým do problémov.

Peter dostal kľúče od Citroënu, no majiteľ mu povedal, aby ho v aute počkal a vyslovene mu zakázal šoférovať. Mladík sa ho ale rozhodol neposlúchnuť. "Povedal dobre, v poriadku. Bol som ešte len pri sídlisku Západ a už mi volali že mám prísť naspäť, že havária, takže zobral auto bez povolenia," povedal majiteľ auta Miloš. 

Peter pri výjazde z ulice nezastal na stopke. Po hlavnej ceste išla žena so svojou rodinou. Sekundu pred zrážkou na ňu manžel stihol skríknuť, no nehoda už bola neodvrátiteľná. Toyota prednou časťou vrazila do boku Citroënu. Ten odhodilo do múru pri rodinnom dome. Napriek očividnej chybe i svedkom mladík tvrdil, že nešoféroval. 

Hasiči sa postarali o rozbité autá a keďže zasiahnutá bola aj plynová prípojka, skontrolovali ju plynári. "Ja som mal auto len odstavené. On nemá vodičák, takže ja by som mu auto nedal. Bude musieť uhradiť škodu, samozrejme. Budeme to riešiť ďalej," uviedol Miloš. "Požitie alkoholických nápojov u vodičov zistené nebolo. K zraneniu osôb nedošlo. Predbežná celková škoda na vozidlách a oplotení rodinného domu bola vyčíslená na 9.500 eur," uviedla policajná hovorkyňa v Košiciach Lenka Ivanová. 

Križovatka, na ktorej sa nehoda stala, neďaleko centra Spišskej Novej Vsi už pamätá viacero dopravných nehôd. Vodiči akoby značku STOP prehliadali. "Je to problematická križovatka, lebo nevidno aj keď je tu stopka," uviedol obyvateľ ulice. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy