Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
V horiacom dome našli dvoch mŕtvych. Ani jeden neprišiel o život pre požiar
Zdielať na

V horiacom dome našli dvoch mŕtvych. Ani jeden neprišiel o život pre požiar

SVIT / Pri hasení požiaru našli hasiči v rodinnom dome staršiu ženu v bezvedomí a v izbe mŕtveho muža. Žena neskôr takisto zomrela. Ani jeden z nich ale neprišiel o život v dôsledku požiaru. Tragédia sa stala ešte v máji a prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra.

Hasiči spočiatku netušili, že nejde o obyčajný požiar domu. "Po príchode na miesto zásahu sme zistili, že ide o zadymenie zo zadnej časti domu. Nakoľko bol celý objekt uzavretý a uzamknutý, museli sme do objektu vstúpiť násilne," uviedol veliteľ zásahu Marián Lopuch. 

Hasiči po vstupe do domu našli v kuchyni spútanú 82-ročnú Františku. Na hlave mala údajne igelitové vrece, no ešte žila. Jedna skupina hasičov so záchranármi tak začala bojovať o jej život, zatiaľ čo druhá skupina hasila dom. 

Netrvalo ale dlho a poriadny šok zažili aj oni. V obhorenej izbe plnej odpadkov našli obhorené telo muža. "Mohli sme konštatovať smrť, mal zranenia nezlučiteľné so životom," uviedol Lopuch. Muž bol 57-ročný Jozef, syn Františky, ktorá neskôr svoj boj o život prehrala. 

Po ukončení hasičského zásahu prišli policajti, ktorí niekoľko hodín zaisťovali stopy. Ešte v ten istý deň prebrala prípad NAKA. Vyšetrovanie pokračovalo ďalej a po niekoľkých mesiacoch prípad o kúsok pokročil. "Národná kriminálna agentúra vedie trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Vzhľadom na to, že prebieha vyšetrovanie nie je možné poskytnúť bližšie informácie, pretože by mohlo dôjsť k ohrozeniu vyšetrovania," tvrdí hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

Jedna z verzií hovorí o tom, že mal na svoju mamu zaútočiť Jozef a následne si siahnuť na život. Polícia zatiaľ potvrdila len to, že ženu niekto brutálne zavraždil a muž spáchal samovraždu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy