Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nezabrzdené auto skončilo v Chorvátskom ramene
Zdielať na

Nezabrzdené auto skončilo v Chorvátskom ramene

BRATISLAVA / Zle zaparkované auto sa v piatok stalo atrakciou v hlavnom meste. Je známe, že vodiči v bratislavskej Petržalke nezaťahujú ručnú brzdu. Jedno z áut ale zišlo z cesty priamo do kanála Chorvátskeho ramena. Vytiahnuť ho museli hasiči.

V tráve po aute zostali len stopy. Auto pred vodou zastavilo rákosie. Privolaní hasiči auto z vodného toku vytiahli pomocou navijaku a skontrolovali či mu nevytiekli prevádzkové kvapaliny. Majiteľ ho bez problémov naštartoval, poškodený nárazník rukou zatlačil na miesto a s autom odišiel. Predtým ale ešte od policajtov dostal pokutu.

Zákon o cestnej premávke hovorí, že je povinnosťou vodiča zabezpečiť auto a prepravované veci proti odcudzeniu prostriedkami montovanými do vozidla jeho výrobcom v prípade ak sa vzdiali od auta mimo jeho dohľadu.

V Petržalke je pritom bežné, že šoféri na autách nezaťahujú ručnú brzdu. V tejto mestskej časti je menej parkovacích miest ako áut. Vodiči sú preto nie raz nútení zablokovať zaparkované autá. V takom prípade ale nezatiahnu ručnú brzdu, aby sa dali jednoducho odtlačiť a zatarasené auto mohlo z parkoviska odísť. Pravdepodobne tento scenár stojí aj za dnešným kurióznym prípadom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy