Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Obvinený v prípade vraždy Ernesta Valka mal zabíjať aj o 4 roky neskôr
Zdielať na

Obvinený v prípade vraždy Ernesta Valka mal zabíjať aj o 4 roky neskôr

BRATISLAVA / Až pri objasňovaní vraždy Ernesta Valka sa prišlo na to, že Jozef R. mal vraždiť aj o štyri roky neskôr. Podľa polície sa zbavil komplica, ktorý s ním lúpil v banke. Anton H skončil zakopaný v plytkom hrobe preto, že veľa hovoril.

V roku 2011 do pobočky banky v Smoleniciach vtrhli vyzbrojení muži. V maskách Arnolda Swarcenegera, Václava Klause a Luie de Funes si odniesli značný obnos peňazí z trezoru. O rok neskôr sa scenár zopakoval aj v Modre a naposledy v roku 2013 v Senci. Celkovo ukradli stotisíce eur.

Prípad riešila elitná NAKA. Chytila ich až koncom roku 2014. V putách skončil aj Jozef R., ktorý čelí momentálne aj obvineniu z vraždy právnika Ernesta Valka. Pred súd sa mal postaviť aj jeho spolupáchateľ Anton H. O ňom si polícia myslela, že je na úteku a pátrali po ňom. Súd medzitým poslal Jozefa za mreže na 11 rokov.  

Kto bol tretím mužom v maske polícia nezistila vôbec. Po poslednom brífingu na Generálnej prokuratúre je už ale jasné, prečo nemohli policajti nájsť ani Antona. Ten totiž skončil s guľkou v hlave. Podľa polície iba pár mesiacov po poslednej lúpeži Jozef zastrelil Antona aj jeho psa. Dôvodom bolo, že Anton začal priveľa hovoriť a chváliť sa, celú skupinu tak mohol prezradiť. 

"Vylákal ho z miesta bydliska 11.3.2014, po viacerých telefonických hovoroch, že s ním potrebuje hovoriť a že sa musí na dva týždne stratiť, pretože sa o neho už zaujíma polícia. V hájiku, použitím dlhej guľovej zbrane usmrtil tentokrát poškodeného 34-ročného Antona H.," informuje hovorca policajného prezídia. Na hrob ukázal až svedok, ktorý Jozefa R. usvedčil i z vraždy Valka. Telo zavraždeného spolu s kostrou psa vykopali v Kučišdorfskej doline neďaleko Pezinka koncom leta. 

Pokiaľ Jozefa usvedčia zo všetkých skutkov, hrozí mu až doživotie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy