Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Trnavský policajt pod vplyvom alkoholu havaroval. Tvrdil, že nešoféroval
Zdielať na

Trnavský policajt pod vplyvom alkoholu havaroval. Tvrdil, že nešoféroval

TRNAVA / Trnavský policajt si narobil problémy. Za volant si sadol pod vplyvom alkoholu a narazil. Navyše sa niekoľko dní snažil vyhnúť zodpovednosti a tvrdil, že on nešoféroval.

Problémy si policajt narobil počas uplynulého víkendu. Ivan P. z okresnej kriminálky v Trnave pod vplyvom alkoholu šoféroval auto a narazil do pohrebného auta.

K nehode došlo na ceste z Hlohovca smerom na Bojničky. Po nehode sa to vraj policajt najprv snažil ututlať a dohodnúť sa s druhým vodičom. Ten, keď si všimol, že je pod vplyvom alkoholu, zavolal policajtov. Keď sa zistilo, že vinníkom je policajt, ihneď po nehode bola vyrozumená inšpekcia Ministerstva vnútra.

"Policajt sa v prítomnosti riaditeľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru podrobil odberu krvi, z objektívnych príčin nebolo možné vykonať dychovú skúšku," uviedla policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Takmer dve prommile

Dôvod, prečo sa nepodrobil dychovej skúške vraj súvisí s jeho zdravotným stavom. V lete mal prekonať závažný zápal pľúc a ak by fúkal, údajne by sa mu mohlo priťažiť.

Podľa informácii, ktoré sa nám podarilo získať od zdroja blízkeho polícii Ivan P. mal v krvi takmer 1,9 promile alkoholu. A to nie je všetko. Keď sa ho podarilo policajtom zadržať, tvrdil, že on nešoféroval. Vinu sa mal snažiť hodiť na niekoho iného. Dotyčná osoba to poprela, čo sa aj previerkami potvrdilo. V utorok sa k činu priznal.

Pomer s kolegyňou

"Po zadokumentovaní skutku bude celý spisový materiál odstúpený pracovníkom inšpekcie na ďalšie konanie," dodala policajná hovorkyňa.

Podľa správy, ktorú sme dostali od jeho kolegov, policajt už dlhšiu dobu holduje alkoholu a zatiaľ mu to malo vždy prejsť. Cez víkend bol vraj v zúfalej situácii a mal myslieť na to najhoršie. Do tejto situácie ho tentoraz mal dostať krachujúci pomer s kolegyňou. Či zostane v policajných radoch alebo nie, bude prešetrovať inšpekcia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy