Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
VIDEO: Záznam z kamery ukazuje smrť Slováka v Amerike
Zdielať na

VIDEO: Záznam z kamery ukazuje smrť Slováka v Amerike

ATLANTA / Od vraždy 31-ročného Slováka v americkej Atlante uplynul už týždeň. Tamojšia polícia stále nepozná totožnosť štyroch mužov, ktorí ho prepadli a zabili. V médiách zverejnili video, ktoré zachytáva páchateľov.

Tridsaťjedenročný Martin pôvodom z východného Slovenska zastavil na benzínovej pumpe. V tom k jeho autu prišli 4 muži. Chceli mu ukradnúť auto. Jeden z nich naňho vystrelil zo strany spolujazdca. Postrelený mladík z posledných síl išiel do predajne pre pomoc. Ešte pred príchodom záchranárov zraneniu podľahol. "Nerozumiem, prečo iba nevzali auto. Prečo ho museli zastreliť," povedal obyvateľ Atlanty Jonathan Crowd.

Polícia v Atlante vyhlásila po štyroch mužoch pátranie. Jedna z výziev je aj priamo na obchode benzínovej pumpy, kde sa tragédia stala. Martin prišiel o život pre auto, ktorým páchatelia po čine z miesta utiekli.

Nebohý mladík vyrastal na Slovensku. Keď mal 17 rokov, jeho rodina odišla žiť za veľkú mláku. "Dostali víza alebo čo a vtedy bola taká doba, že bol problém sa tam dostať," hovorí ich bývalý sused Michal. Martin bol talentovaný umelec. V Amerike si chcel splniť svoj veľký sen. Je to už 15 rokov, čo odišiel zo Slovenska. Napriek tomu správa o smrti zasiahla aj rodákov a bývalých susedov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy