Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajti zadržali Cuppera v krčme. Tvrdil, že sledovací náramok zabudol v chatke
Zdielať na

Policajti zadržali Cuppera v krčme. Tvrdil, že sledovací náramok zabudol v chatke

BRATISLAVA / Údajný člen sýkorovcov Ivan Cupper, prezývaný Vincko, bol znova na súde. Policajti ho zadržali v krčme, kam sa vybral bez monitorovacieho zariadenia. To musí nosiť so sebou po tom, ako ho prepustili z väzby na slobodu.

Operačné stredisko zaznamenalo, že Ivan Cupper prezývaný Vincko sa vzdialil od monitorovacieho zariadenia. Vzniklo tak podozrenie, že chce utiecť zo Slovenska. GPS zariadenie si údajne zabudol v záhradnej chatke a odišiel do pohostinstva. Tam ho následne zadržali policajti, ktorí ho predviedli na okresný súd. Opätovne bol poučený, ako má toto zariadenie používať a prepustili ho späť na slobodu. Napriek porušeniu povinností pokračuje v režime elektronického monitoringu.

Vincko je neprávoplatne odsúdený na doživotie. Má patriť do gangu sýkorovcov, ktorý stíhajú za založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, viaceré vraždy, všeobecné ohrozenie a iné trestné činy. Z väzby na slobodu sa Ivan Cupper dostal minulý týždeň rozhodnutím Najvyššieho súdu. Zákonná lehota väzby mu pritom vyprší už o pár dní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy