Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Po polročnom pátraní ho našli. Len 24-ročnému mužovi hrozí až doživotie
Zdielať na

Po polročnom pátraní ho našli. Len 24-ročnému mužovi hrozí až doživotie

ŽILINA / Dvadsaťštyriročný Ján obvinený zo zločinu lúpeže skončil po polročnom pátraní v rukách polície. Po obvinenom pátrala polícia od marca tohto roku. Začiatkom marca mal pod hrozbou použitia fyzického násilia prikázať 25-ročnému mužovi, aby si sadol do auta a odviezol ho do obce Konská v okrese Žilina. 

V aute mal 25-ročného muža udrieť päsťou do tváre a žiadať od neho peniaze a veci, ktoré mal u seba. Napadnutý mu mal odovzdať peňaženku, mobilný telefón a kreditné karty. Na to mal obvinený od napadnutého muža žiadať 500 eur. 

Následne sa mali všetci presunúť do bytu v obci Konská, kde mal obvinený opätovne pod hrozbou násilia dávať príkazy 25-ročnému napadnutému mužovi a tiež na jeho pokyn mal užiť drogu, čo aj z obavy urobil. Potom mu prehľadal byt a zobral si niekoľko vecí, kozmetický strojček, prívesok zo žltého kovu, mešec na peniaze s pár drobnými, puzdro s rámom na okuliare, zimnú bundu a iné drobnosti.

Napokon si mal obvinený od napadnutého muža vypýtať tri eurá, ktoré mal v peňaženke. Z bytu obvinený odišiel na neznáme miesto. Napadnutému vznikla škoda vo výške najmenej 200 eur. Obvinený 24-ročný Ján bol v minulosti za trestný čin lúpeže dvakrát potrestaný nepodmienečným trestom odňatia slobody. Tentokrát obvinenému mužovi hrozí trest odňatia slobody až na doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy