Oblačno
22°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Motorkár (31) v plnej rýchlosti nabúral do zvodidiel
Zdielať na

Motorkár (31) v plnej rýchlosti nabúral do zvodidiel

ŠTUREC / Pokojný výlet sa zmenil na drámu. Rodina z Prahy, ktorá na strednom Slovensku trávila víkend, pomáhala zranenému motorkárovi. Muž vo veľkej rýchlosti nabúral do zvodidiel na horskom priechode Šturec.

Práve cestovali do Turčianských Teplíc, manželia z Prahy s dvomi malými deťmi na zadných sedadlách auta sa počas výletu na strednom Slovensku nechtiac stali svedkami vážnej nehody. Tesne pod vrcholom horského priechodu Šturec havaroval 31-ročný motorkár. "Prišli sme chvíľku po nehode, pomáhali sme riadiť dopravu a volali sme záchranku," hovorí svedok nehody. 

Po silnom náraze do zvodidiel motorku doslova rozlomilo. Mladý muž, ktorý na nej sedel dopadol tvrdo na asfaltovú cestu. Posádka českého auta sa mu snažila pomôcť. Banskobystrickí hasiči aj záchranári mali po príjazde plné ruky práce. "S ťažkými zraneniami bol stabilizovaný a napichnutý na infúziu a prevezený na ďalšie vyšetrenie do nemocnice," uviedol veliteľ hasičov Viliam Kalina. 

Utrpel viacnásobné poranenia viacerých častí tela, takzvanú polytraumu, ale bol pri vedomí. Cesta prudkými serpentínami horského priechodu Šturec môže byť nebezpečná, keď vodiči aj motocyklisti precenia svoje sily. Podľa polície sa pod nehodu aj v tomto prípade podpísala práve rýchla jazda.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy