Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zlý výhľad a skreslené vnímanie. Pri Michalovciach havarovalo auto s volantom naopak
Zdielať na

Zlý výhľad a skreslené vnímanie. Pri Michalovciach havarovalo auto s volantom naopak

MICHALOVCE / Autá z Anglicka sú na našich cestách obrovským problémom. Vodiči v nich sedia na pravej strane, teda pri krajnici vozovky. Z tohto miesta majú obmedzený výhľad a skreslené vnímanie situácie. Potvrdzuje to aj dopravná nehoda pri dedine Budkovce v michalovskom okrese.

Nehoda sa stala v ostrej pravotočivej zákrute, kde vodič cudziny bol v ľavom jazdnom pruhu. V rýchlosti ho vynieslo z cesty a skončil prevrátený na streche. "On ešte nebol na Slovensku. Nevedel, že tu je zákruta," povedal svedok. V týchto autách je celá prístrojová doska opačne. Šofér tak sedí tam kde u nás spolujazdec. Najťažšie je predbiehanie, pri ktorom vodič auta s volantom na pravej strane takmer nič nevidí.

Obiehanie naslepo môže mať vážne následky pre celé okolie. Šofér anglického auta totiž získa prehľad až keď sa ocitne v protismere. Autá s volantom na pravej strane budú legálne jazdiť so slovenskými značkami od leta budúceho roku. Dovtedy ich najlepšie spoznáte podľa žltého evidenčného čísla na zadnom nárazníku auta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy