Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Primátora Popradu, ktorý nafúkal za volantom, budú stíhať na slobode
Zdielať na

Primátora Popradu, ktorý nafúkal za volantom, budú stíhať na slobode

POPRAD / Primátor Popradu, ktorý v stredu podvečer riadil vozidlo pod vplyvom alkoholu, nešiel do policajnej cely, ale je na slobode. Policajná hliadka prvého muža mesta zastavila a podrobil sa dychovej skúške. Tá bola s pozitívnym výsledkom. V dychu mal 1,3 promile alkoholu. Polícia primátora dnes ráno obvinila z trestného činu.

"Primátora zastupujem počas jeho dovolenky pravidelne, takže toto nie je žiadna mimoriadna situácia a kým nebude oficiálne vyjadrenie, nemám sa k čomu vyjadriť," povedal v stredu podvečer prvý viceprimátor Popradu Igor Wzoš. 

Okolo 20:00 boli v areáli popradskej nemocnice zaparkované policajné autá. V jednom z nich sedel aj primátor mesta Igor Švagerko. 

"Vodič sa podrobil viacerým dychovým skúškam na alkohol, ktorých výsledok bol nad jedno promile. Iba jedna dychová skúška bola na úrovni pol promile alkoholu. Pre presné zistenie množstva alkoholu bola vodičovi preto odobratá krv," povedal hovorca polície v Poprade Daniel Džobanik.  

Primátor sa aj napriek tomuto zisteniu do policajnej cely nedostal. Počas cesty na políciu vystúpil z policajného auta pri mestskom úrade a presadol do tmavého auta. 

Vodič tmavého auta následne primátora odviezol k domu, kde primátor Popradu býva. 

Nezastihnuteľný 

"Keďže výsledky odberu krvi budú známe o niekoľko dní, nebolo možné 50-ročného vodiča stíhať v tzv. super rýchlom konaní a preto bol prepustený," povedal Džobanik. 

Primátor však ani vo štvrtok na podnety televízie JOJ nereagoval. Dostupný nebol ani na mestskom úrade. 

"Pán primátor má do konca týždňa dovolenku," informoval Wzoš. 

"Som viazaný mlčanlivosťou a musí ma pán primátor oslobodiť z tej povinnosti mlčanlivosti. Keď s ním budem komunikovať, tak sa ho na to spýtam," povedal pre televíziu JOJ Švagerkov právny zástupca. 

Popradský primátor vo funkcii zatiaľ zostáva a bude stíhaný na slobode. 

"Vodič bol obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo mu v prípade dokázania viny hrozí ročné väzenie," doplnil Džobanik

Súvisiace články

Najčítanejšie správy