Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Záchranári ratovali dievča (11) v opustenej budove. Otrávilo sa alkoholom
Zdielať na

Záchranári ratovali dievča (11) v opustenej budove. Otrávilo sa alkoholom

HUMENNÉ / V opustenej budove v Humennom ratovali záchranári iba 11-ročné dievča, ktoré sa otrávilo alkoholom. Podľa polície podal dieťaťu alkohol neznámy páchateľ. V tomto prípade už polícia koná a začala aj trestné stíhanie. Dievča skončilo na pediatrickom oddelení v humenskej nemocnici.

Podľa polície podal v jednej z opustených budov v Humennom zatiaľ neznámy páchateľ alkohol len 11-ročnému dievčaťu. K incidentu došlo popoludní medzi 15. a 17. hodinou. Neznáma osoba podala dievčaťu také množstvo alkoholu, po ktorom sa dieťa otrávilo etanolom. "Dievča bolo hospitalizované na pediatrickom oddelení humenskej nemocnice s otravou etanolom o množstve 0,68 mg/l krvi, čo je v prepočte 1, 42 promile," povedal Daniel Džobanik, hovorca KR PZ Prešov.

"Privezená maloletá pacientka bola v nemocnici stabilizovaná, dostala infúziu a na ďalší deň bola prepustená," povedal Tomáš Král, hovorca siete nemocníc. V tomto prípade už začala konať aj polícia, ktorá začala trestné stíhanie pre prečin podávanie alkoholických nápojov mládeži.

Čo 11-ročné dieťa robilo v starej opustenej budove a s kým tam trávilo čas, sa zatiaľ zistiť nepodarilo. Jej rodina totiž už dva roky nemá v Humennom adresu trvalého pobytu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy