Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia chytila troch opitých šoférov v jednom aute
Zdielať na

Polícia chytila troch opitých šoférov v jednom aute

LUČENEC / Kuriózny prípad riešili policajti z Lučenca. V priebehu dvoch hodín zastavili trikrát jedno a to isté auto. Háčik bol v tom, že za volantom sedel vždy iný vodič a všetci skončili v policajnej cele. Každý z troch mužov totiž nafúkal.

Partia piatich ľudí sa zabávala v jednom z podnikov. Okolo tretej odišli z baru a sadli si do auta. "Bolo nás tam 5 a všetci sme pili. Ja najmenej, ja som mal iba tri pivá," povedal obvinený vodič Rudolf. Partia v aute prešla približne kilometer a zastavila ich hliadka. Attila nafúkal 0.86 promile a zadržaný vodičský preukaz až do roku 2019. "Ide o vodiča, ktorému už bol štyrikrát udelený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá.Tento muž čelí už tretiemu obvineniu z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia," povedala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Kováčiková.

Posádka pokračovala ďalej v ceste, no s iným vodičom. Ten mal, ale tiež vypité. "Ja som sa tak rozhodol, som bol trošku to. Hecovali ma nech to skúsim. Tak som si tam sadol a ani nie 20 metrov som išiel a stopli ma policajti," povedal obvinený vodič Róbert. Čech bez vodičského preukazu nafúkal viac ako 1 promile. Dokonca policajtom uviedol falošné meno aj vek. "Zistili sme, že nejde o 21-ročného Petra, za ktorého sa mladý muž vydával, ale ide o 17-
ročného Rudolfa z Českej republiky," povedala Kováčiková.

Na policajnú stanicu teda putoval ďalší z kamarátov. O Hodinu neskôr policajti to isté zastavili tretíkrát. Vodič totiž nezastavil na stopke. "Štyridsaťročnému vodičovi bola pri dychovej skúške nameraná hodnota 0,96 mg/l alkoholu v dychu, čo v prepočte predstavuje takmer 2 promile alkoholu v krvi. Vodičovi bol na mieste zadržaný vodičský preukaz," dodala Kováčiková. "Ten skutok, ktorý sa stal ma strašne mrzí. Stalo sa to prvýkrát v živote a hrozne sa za to hanbím. Ospravedlňujem sa celému Slovensku," povedal Róbert.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy