Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kamaráti zachránili život mužovi, ktorý sa pošmykol na brehu
Zdielať na

Kamaráti zachránili život mužovi, ktorý sa pošmykol na brehu

Archívna reportáž

VEĽKÉ RAŠKOVCE / Staršiemu rybárovi vo Veľkých Raškovciach v okrese Michalovce išlo o život. Na brehu mŕtveho ramena sa pošmykol a spadol do vody. Zrejme sa pri tom okamžite napil vody, keďže po páde nehybne plával na hladine. Život mu zachránili kamaráti.

Partia bola na rybách. Do vody zrazu spadlo niečo veľké. Okamžite sa začala záchranná akcia. Brehy sú tu strmé a voda je veľmi hlboká. Rybár sa ponoril pod hladinu a vzápätí sa prestal hýbať. Keďže nevedel plávať, jeden z jeho kamarátov neváhal a skočil za ním.

Priamo vo vode ho začal oživovať a keď sa mu to podarilo priplával s ním k brehu. Ani viacerí chlapi ho nedokázali z vody vytiahnuť. Na miesto preto boli privolaní hasiči, ktorí ho na súš vyniesli s pomocou techniky a odovzdali ho do opatery zdravotníkov. Rybára záchranári na mieste ošetrili. Po naložení do sanitky ho odviezli do michalovskej nemocnice. "Pacient po príchode záchranárov dýchal a tí ho po prvotnom ošetrení, na umelej pľúcnej ventilácii a s poruchou vedomia, transportovali do nemocnice," povedal hovorca siete nemocníc Tomáš Kráľ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy