Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pri výstavbe automobilky Jaguar Land Rover prišlo k už druhej nehode
Zdielať na

Pri výstavbe automobilky Jaguar Land Rover prišlo k už druhej nehode

NITRA / Na stavbe automobilky Jaguar Land Rover v Nitre sa stal vážny úraz. Na robotníka sa zrútila oceľová konštrukcia. Ľuboš z Levíc sa vážne zranil. Za necelý pol rok ide o druhý úraz pri stavbe fabriky.

Robotníci stavali oceľovú konštrukciu v priestoroch budúcej lakovne. Pritom, ako ju montovali a dvíhali hore, sa jedna časť zrútila na 31-ročného muža. Kolegovia zavolali pomoc, na mieste zasahovali hasiči, záchranári a aj polícia. Mužovi konštrukcia zasiahla nohu, ale pritom, ako spadol, sa mu z hlavy mala zošmyknúť aj prilba.

Robotníka so zraneniami hlavy a nohy previezli do Nitrianskej nemocnice. Bol pri vedomí komunikoval a museli ho však aj operovať. Na miesto zakrátko smerovali aj inšpektori práce, zaujímalo ich, či boli dodržané všetky podmienky pri montáži konštrukcie. "Nebol dodržaný bezpečný postup pri dvíhaní premien," povedal o zisteniach riaditeľ Inšpektorátu prácu v Nitre, Róbert Bulla.

Informácie TV JOJ z prostredia vyšetrovania hovoria o tom, že konštrukciu mali dvíhať piati muži a  boli pritom iba štyria. Ide však iba o predbežné zistenia.
Inšpektori hovoria aj o ďalších pochybeniach. "Nebolo pri dvíhaní istené bremeno spôsobom zamedzujúcim pádu," konkretizuje Bulla. Muž pracoval pre externú firmu z Levíc, ktorá vykonáva práce na stavbe automobilky. V prípade, ak sa pochybenia potvrdia hrozí im pokuta až do výšky 200 000 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy