Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Výlet motorkárov predčasne ukončila nehoda
Zdielať na

Výlet motorkárov predčasne ukončila nehoda

KOŠICE / V pondelok podvečer sa kamaráti rozhodli previezť sa na motorkách. Zavítali aj na Spiš. Na ceste medzi Prakovcami a Gelnicou jeden z nich nezvládol zákrutu.

Nehoda sa stala v miernej zákrute. V Peugeote sedela žena, ktorá smerovala domov z nákupu. Čelný náraz motorkára z motorky vyhodil, po pár metroch skončil na ceste. 

Ako prví sa o motorkára postarali gelnickí hasiči. "Zabezpečili sme mu vitálne funkcie. Ďalej sme ho prezreli, založili sme mu krčný límec. Sťažoval sa na bolesti ruky aj pravej nohy, založili sme mu vákuové dlahy," uviedol veliteľ zásahu, Ján Peklanský. 

Po motorkárovi riešili ľahšie zranenú vodičku z auta. Sťažovala sa na bolesti v hrudníku a na ramene. Zranených od hasičov prebrali záchranári, ktorí v ošetrovaní pokračovali na mieste. Potom ich vzali do krompašskej nemocnice.

Z rozbitej motorky začali unikať kvapaliny aj palivo. Hasiči preto museli stroj zabezpečiť, aby nevznikol požiar. Žena po nehode ešte stihla zavolať svojmu manželovi. Alkohol u vodičky policajti nezistili. Motorkár nebol schopný fúkať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy