Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
VIDEO: Policajti zastavili auto, počas kontroly im vodič ušiel
Zdielať na

VIDEO: Policajti zastavili auto, počas kontroly im vodič ušiel

ČADCA / Policajná hliadka zastavila v sobotu podvečer v Čadci auto značky Škoda Octavia s českou evidenčnou značkou. Šoféroval ho vodič, ktorého policajti dobre poznajú, keďže podľa nich dlhodobo porušuje dopravné predpisy.

Vedeli o ňom, že nemá vodičský preukaz, má zakázané šoférovať a je v podmienke pre jazdu pod vplyvom alkoholu. Vyrazili preto za autom. Zapli zvukové i svetelné znamenie s nápisom stop. Vodič zastavil a dal im doklady od auta. To bolo evidované v Českej republike. Počas kontroly zrazu naštartoval a ušiel.

"Počas kontroly policajti zistili, že v aute sa nachádzajú ďalšie dve osoby. Jedna na prednom a druhá na zadnom sedadle," hovorí policajný prezident Tibor Gašpar.

"Jeden člen hliadky spoznal vodiča, 49-ročného Petra M., ktorý by nemal byť držiteľom vodičského oprávnenia. Na základe tohto poznatku sa ho rozhodli zastaviť,“ povedal policajný prezident Tibor Gašpar.

Pozrite si celý záznam naháňačky:

Vodič unikal smerom do českej republiky. Nebezpečne sa rútil aj cez obytné zóny. Na zázname z policajného auta je vidieť osoby popri ceste. Policajti na zastavenie opätovne skúšali zvukové aj svetelné znamenia. Vodič ale vôbec nereagoval. Po upozornení použili aj šesť varovných výstrelov.

"Rozhodli sa auto ďalej neprenasledovať. Hliadka vzhľadom na to, že sa tam nachádzali ďalšie osoby a poznala vodiča, tak sa rozhodla po vozidle nestrieľať,“ povedal policajný prezident.

Nebezpečná naháňačka prebiehala na úzkych cestách tretej triedy. Policajti si museli dávať pozor aj na okoloidúcich chodcov, keďže vodič robil rôzne nebezpečné manévre. 

Policajti už začali trestné stíhanie pre marenie spravodlivosti a vodiča v neprítomnosti obvinili. Keďže je pravdepodobné, že utiekol do susedného Česka, zvažujú aj medzinárodný zatykač. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy