Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Žena zaťala partnerovi sekerou do hlavy. Nebolo to jej prvý útok
Zdielať na

Žena zaťala partnerovi sekerou do hlavy. Nebolo to jej prvý útok

MICHALOVCE / Narodeninová oslava sa zmenila na poriadnu drámu. Štyridsaťjedenročná Jana zaťala ostrou hranou sekery do hlavy svojmu o 7 rokov staršiemu druhovi. Stalo sa to v jednom z michalovských bytov. Žena pritom na muža zaútočila aj prednedávnom.

K roztržke medzi partnermi došlo v ich byte na michalovskom sídlisku. Podgurážená žena sa sekerou zahnala na svojho druha. "Proste som sedel a zrazu som dostal len bombu do hlavy, začala mi ísť krv a potom už neviem. Už bola pri mne záchranka," opisuje situáciu Radoslav Kaňuch, obeť útoku. Záchranárov zavolala na pomoc práve útočníčka. Vystrašilo ju totiž veľké množstvo krvi na Radovej hlave. Skončil preto aj v nemocnici. "Zašívali ma a hneď som išiel preč. Tu mám možno tri stehy a to je všetko," hovorí o šťastí v nešťastí Radoslav.

Vyšetrovateľ obvinil ženu zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. Rado v deň incidentu oslavoval svoje štyridsiateôsme narodeniny. Priznáva, že s družkou vypili možno viac ako bolo treba. Na isté momenty si vôbec nespomína. "Alkohol robí divy možno aj u mňa. Sme sa možno aj hádali, ale neviem o tom, lebo tiež som bol taký pod vplyvom, že som asi zabudol," priznáva Radoslav.  

Podľa susedov sú hádky medzi partnermi bežné. No konflikt vraj zakaždým vyvoláva Jana. Len nedávno na partnera zaútočila až tak surovo, že musel vyhľadať pomoc lekára. "Pred mesiacom s tĺčikom na mäso. Tu mám ďalšie štichy. Tu bolo sedem," hovorí Radoslav, ktorého susedia opisujú ako tichého a nekonfliktného. 

Jana je už niekoľko dní vo vyšetrovacej väzbe. Čo s ňou bude ďalej jej druh netuší. Za to, čo mu spravila sa však na ňu nehnevá a želá si len jedno. "Žeby ju prepustili, je jej to možno ľúto, neviem, ale mám ju rád a hotovo. To som povedal aj policajtom, že hoc by mi to spravila aj stokrát, aj tak jej odpustím," hovorí úprimne Radoslav.

Väzobne stíhanej Jane hrozí za tento skutok spáchaný na chránenej osobe trest odňatia slobody až na 12 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy