Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Za znásilnenie 12 ročného dievčaťa dostal 5 rokov. Trest sa mu zdá vysoký
Zdielať na

Za znásilnenie 12 ročného dievčaťa dostal 5 rokov. Trest sa mu zdá vysoký

PRIEVIDZA / Dávid z prievidzského okresu sa v lete 2015 prostredníctvom sociálnej siete zoznámil s 13 ročným dievčaťom. Za bieleho dňa ju vylákal do auta a tu ju podľa obžaloby opil a znásilnil. Na všetko sa pozerala jej 12 ročná kamarátka. Prievidzkí policajti ho zadržali obžalovali zo znásilnenia. Po celý čas tvrdí, že je nevinný. Dnes si vypočul rozsudok.

Dávidovi hrozilo 12 rokov za mrežami. Senát okresného súdu v Prievidzi mu vymeral 5 rokov, s čím 19 ročný mladík spokojný nebol.

"Na základe rozsiahleho dokazovania som toho názoru, že vina obžalovaného dokázaná nebola," mysli si Dávidov obhajca, Jaromír Šuma. 

"Obžalovaný na zadnom sedadle auta podľa obžaloby vykonal s poškodenou pohlavný styk a to aj napriek tomu, že vedel, že má 13 rokov," povedal hovorca súdu v Trenčíne, Roman Tarabus. 

Na všetko sa pozerala jej 12 ročná kamarátka. Dievča ktoré znásilnil podľa obžaloby najskôr opil.

"Mala v krvi takmer dve promile alkoholu, bola v stave opilosti až bezbrannosti. Hrozilo dokonca ohrozenie života maloletej," vysvetľuje predseda senátu Okresného súdu v Prievidzi. 

Dávid neustále tvrdil, že dievča neznásilnil.

"Podľa senátu, je preukázané, že bolo dokázané, že naplnil znaky znásilnenia," vysvetľuje predseda senátu. 

Kľúčové bolo svedectvo 12 ročného dievčaťa, ktoré všetko videlo. Súd disponoval aj ďalšími dôkazmi, ktoré podľa slov predsedu senátu obžalovaného usvedčujú. Trest mu napriek tomu zmiernili.

"Obžalovaný sa uznáva za vinného zo zločinu znásilnenie. za to sa odcudzuje k trestu odňatia slobody v trvaní 5 rokov," dodáva predseda senátu. 

Okamžite po vynesení rozsudku sa odvolal obžalovaný aj prokurátorka. Tej sa zdá trest nízky, Dávidovi naopak vysoký.

Konečné slovo tak bude mať krajský súd v Trenčíne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy