Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Muž kričal ja som tu Hitler. Generálny prokurátor v tom vidí rasový motív
Zdielať na

Muž kričal ja som tu Hitler. Generálny prokurátor v tom vidí rasový motív

KLENOVÁ / Muži, ktorí do domu matky a jej detí vtrhli s tým, že jeden z nich kričal Ja som tu Hitler, ja som tu šéf, ja ťa tu dobijem, sú stíhaní na slobode. Pre televíziu JOJ sa k prípadu exkluzívne vyjadril generálny prokurátor Jaromír Čižnár, ktorý jednoznačne tvrdí, že išlo o rasovo motivované konanie.

Po incidente sa ich život zmenil. Manžel pracuje v zahraničí a každú noc trávi matka s deťmi radšej mimo domu. Boja sa a prespávajú u príbuzných.

Podľa polície sa incident začal v momente, keď dvaja muž ničili odpadové potrubie namontované na zadnej strane domu. Nadežda ich upozornila, aby tak nerobili. "Vyšetrovateľ NAKA obvinil Dávida a Martina z prečinu porušovania domovej slobody a z prečinu nebezpečného vyhrážania," uviedol hovorca ministerstva vnútra Martin Wäldl.

Exkluzívne pre televíziu JOJ sa k tomu vyjadril generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Hovorí o rasovom útoku. "Pokiaľ viem základné údaje o skutku, ja si myslím, že ten útok je rasovo motivovaný určite. Uložil som špeciálnemu prokurátorovi, aby osobne preskúmal, či existovali dôvody väzby a budeme o tom informovať," uviedol.

Žena tvrdí, že jeden z obvinených jej poštou poslal šek na 150 eur. Taká je výška škôd spôsobených pri údajnom incidente. "Jeho peniaze nepotrebuje. Ja neviem, načo mi ich poslal," uviedla Nadežda. Obom mužom v prípade dokázania viny hrozí väzenie až na 5 rokov.

Najčítanejšie správy