Oblačno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Matka nechala svoje dieťa zamknuté v aute, okoloidúci ho zachraňovali
Zdielať na

Matka nechala svoje dieťa zamknuté v aute, okoloidúci ho zachraňovali

MALACKY / Na sociálnej sieti sa šíri amatérske video nakrútené v Malackách. Je na ňom matka s dieťaťom, ktoré bolo podľa okoloidúcich svedkov počas horúceho dňa zavreté v aute. Ľudia privolali záchranárov a auto sa snažili otvoriť. Podľa odborníkov je to veľká nerozvážnosť.

Počas horúceho dňa mala údajne matka svoje dieťa nechať zavreté v aute s pootvoreným oknom. Okoloidúci ľudia si dieťa všimli a pokúsili okno otvoriť a vyslobodiť zamknuté dieťa. "Bola pripútaná a spotená. Hneď sa ku mne pritúlila. Plienkou som ju poutierala. Dali sme jej piť a trvalo to asi 5 minút a až potom prišla mamička," opísala situáciu svedkyňa.

Matka po príchode k autu chcela ihneď odísť, medzičasom svedkovia zavolali záchranku a políciu, no matka počkať nechcela. Podľa sociologičky ľudia na vzniknutú situáciu a dieťa v aute reagovali ukážkovo. "Aj keď to okno bolo pootvorené na pár centimetrov, tak tam nevzniká žiadne prúdenie vzduchu a auto sa prehrieva. Za 15-20 minút môže byť v aute až 50 stupňov," povedal záchranár Viliam Dobiáš. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy