Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Policajné superauto dlho nevydržalo, vodič dostal počas jazdy mŕtvicu a havaroval
Zdielať na

Policajné superauto dlho nevydržalo, vodič dostal počas jazdy mŕtvicu a havaroval

PRAHA / Pred 14 dňami predstavila juhomoravská polícia s veľkou slávou, na pol roka, požičaný športový hybrid BMW i8, ktorý mal byť postrachom diaľničných pirátov. V noci z pondelka na utorok ale s týmto superžihadlom havaroval na diaľnici D1 pri Chrliciach jeho vodič. Podľa informácií Blesku dostal mŕtvicu. Neovládateľné auto vyletelo z cesty.

K nehode došlo v pondelok okolo desiatej hodiny večer. "Vodiča pri služobnej jazde postihla náhla zdravotná indispozícia, auto vyšlo z diaľnice. Utrpel zranenia rovnako ako jeho spolujazdec," uviedla policajná hovorkyňa Štěpánka Komárová.

Výšku škody polícia tají. Vyšetrovanie si podľa hovorkyne prevzala Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov (GIBS). "Ide o štandardný postup," dodala hovorkyňa pre český portál blesk.cz.

Polícia auto predstavila začiatkom mája. Na južnej Morave sa v ňom za volantom mali striedať špeciálne vycvičení vodiči z radov polície. "Len v Juhomoravskom kraji je ich 11 vyškolených na vedenie športových áut a zrejme každý si bude chcieť vyskúšať, ako sa v tomto aute jazdí," podotkol vtedy vedúci oddelenia cestného dohľadu Dopravnej polície ČR Juhomoravského kraja Radovan Raich.

Podľa portálu iDnes.cz sa pri nehode zranil zástupca šéfa hradného protokolu Vladimír Kuliš. Ten bol v aute ako spolujazdec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy