Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kamión sa zrazil s traktorom. Jeden z vodičov utrpel vážne zranenia
Zdielať na

Kamión sa zrazil s traktorom. Jeden z vodičov utrpel vážne zranenia

ILAVA / Cestu medzi Ilavou a obcou Valašská Belá museli uzavrieť pre vážnu dopravnú nehodu. Zrazili sa tam kamión a traktor. Nič netušiaci vodič jazdiaci po krajnici pocítil silný náraz.

Vážna dopravná nehoda sa stala na kopcovitej a kľukatej ceste pri obci Horná Poruba v okrese Ilava. Vodič traktora kosil trávnatý porast vedľa krajnice, keď do neho v rýchlosti a bez brzdenia zozadu narazil kamión s cisternou.

"Ten kamión vyšiel spoza zákruty, vodič nereagoval, nie je tam ani žiadna brzdná dráha, vyzerá to tak, že sa nevenoval dostatočne situácii v cestnej premávke," vysvetlil súdny znalec, Milan Holéci. 

Po zrážke sa traktor otočil o 180 stupňov a prevrátil sa do priekopy. Tam skončila aj kabína kamióna, ktorú zastavil až naraz do stromu.

Obaja vodiči utrpeli zranenia a z miesta nehody ich museli sanitkami odviezť do nemocnice. Oveľa horšie bol na tom traktorista, ktorý po náraze vypadol z kabíny.

"Po príchode na miesto dopravnej nehody sa vodič traktora nachádzal mimo vozidla, bol zranený. Príslušníci mu poskytli predlekársku prvú pomoc do príchodu rýchlej zdravotnej pomoci," povedal veliteľ zásahu Pavol Bielik. 

Päťdesiatsedemročný Jozef z Dubnice utrpel podla našich zistení od zdroja z prostredia nemocnice zlomeniny väčšiny rebier i kľúčnej kosti s následným krvácaním do pľúc. Nateraz je mimo ohrozenia života.

Štyridsaťtriročného vodiča kamióna napokon prepustili z nemocnice s ľahkými zraneniami. Alkohol pred jazdou nepil. Pri nehode vznikli na vozidlách škody vyčíslené na vyše 30 tisíc eur.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy