Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Chcel pomôcť kolegovi, kosačka mu odťala tri prsty
Zdielať na

Chcel pomôcť kolegovi, kosačka mu odťala tri prsty

SNINA / Marián zo Sniny prišiel v stredu ráno o prsty na pravej ruke. Úraz sa stal krátko po tom ako 38-ročný muž nastúpil na verejnoprospešné práce. Podľa svedkov chcel pomôcť kolegovi, ktorý práve kosil trávnik. Kosačka mu ale ruku zachytila tak nešťastne, že skončil v nemocnici.

Mariánovi sa stal úraz krátko potom, ako začal vykonávať verejnoprospešné práce. Svedkovia hovoria, že chcel pomôcť svojmu kolegovi, ktorý kosil trávnik. Chcel spod kolies vybrať trávu. Kosačka však vypnutá nebola. "Dnes ráno si pri kosení trávy 38-ročný muž odsekol tri prsty na pravej ruke," vyjadril sa Jozef Minár z OS ZZS SR.

Záchranári muža po prvotnom ošetrení previezli na chirurgické oddelenie do nemocnice v Snine. Týmto prípadom sa už zaoberá aj polícia. Zranený muž bol podrobený dychovej skúške. "U poškodeného bola dychová skúška pozitívna s nameranou hodnotou viac ako 2,5 promile alkoholu," informoval Daniel Džobanik, hovorca KR PZ Prešov. Kontroly na požitie alkoholu sa u ľudí na aktivačných prácach nerobia pravidelne a tak sa stáva, že niektorí z nich neprídu do práce triezvi. Polícia už začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy