Jasno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Súrodencov stíhajú pre vyhrážanie sa smrťou učiteľke aj spolužiakovi
Zdielať na

Súrodencov stíhajú pre vyhrážanie sa smrťou učiteľke aj spolužiakovi

RUDŇANY / Piatakovi sa vyhrážajú zabitím. Vyhrážky dostala aj jeho mama a triedna učiteľka. Napísať a odoslať cez sociálnu sieť ich podľa informácií TV JOJ poslali súrodenci, ktorí sú chlapcovi spolužiaci. Vulgárny a výhražný obsah chodil na profil chlapcovej matky.

Žena si našla vo svojej schránke na sociálnej sieti nepríjemnú komunikáciu. V rámci nej odosielateľ spomínal, že jej syna Adama zavraždí a pripojil aj foto noža.

Všetko sa začalo 1,5 mesiaca dozadu. Profily, z ktorých chodia nenávistne, vyhrážajúce sa a vulgárne správy nesú mená dvojičiek. Spolužiakov chlapca, ktorému patrili vyhrážky o zabití. Ten údajne nemá ani pokoj ani v škole. "V škole je ku mne taký, že by ma najradšej zabil... Bije ma," povedal Adam.

Nepríjemné správy si vo svojej virtuálnej schránke od dvojičiek našla aj ich triedna učiteľka. Taktiež skončili na polícii. "V týchto prípadoch je začaté trestné stíhanie pre trestný čin nebezpečného vyhrážania a zároveň sú vykonávané procesné úkony k úplnému zdokumentovaniu daných udalostí," uviedla hovorkyňa prešovskej krajskej polície Jana Mésarová.

Matka dvojičiek o prípade vie. No pochybuje, že by práve jej 11-ročné deti niečo také písali. Nepozdáva sa jej viacero okolností. "Správy boli posielané v takých časoch, kedy to deti nemohli písať. Boli doma alebo večer o desiatej už dávno spali. Boli vytvorené nové profily. Nesúhlasí tam ani meno. Bolo napísané s chybou," uviedla matka podozrivých dvojičiek Slávka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy