Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Cesta na Ukrajinu skončila na polícii. Vodič zistil, že jeho auto hľadajú 14 rokov
Zdielať na

Cesta na Ukrajinu skončila na polícii. Vodič zistil, že jeho auto hľadajú 14 rokov

HUMENNÉ / Slovenský vodič skončil na ukrajinskom policajnom oddelení. Na Ukrajine sa totiž dozvedel, že jeho auto je kradnuté. Policajti ho zadržali.

Po slovenskom aute pátrali štrnásť rokov. V databázach Interpolu ho evidovali ako kradnuté- Jeho majiteľ o tejto skutočnosti ale celé roky netušil. Až kým sa nevybral na Ukrajinu. "Zadržali sme cestujúceho, ktorý smeroval na Ukrajinu na vozidle so slovenským evidenčným číslom značky Opel. Toto auto šoféroval slovenský občan. V databáze Interpolu je toto vozidlo evidované ako ukradnuté," uviedol zástupca náčelníka pohraničnej služby Užhorod Vadim Jurijovič Stecjuk

Ukrajinci auto aj vodiča zadržali. Prípad prevzala ukrajinská štátna polícia. Vodič auta po príchode na Slovensko požiadal našich policajtov o vysvetlenie. Tí priznali, že sa stala chyba. Podľa nich ešte pred 14 rokmi. "Predmetné vozidlo nebolo nikdy ukradnuté. Pri vyhlasovaní pátrania po evidenčných číslach vozidla v roku 2003 bolo omylom zadané do pátrania celé vozidlo, nielen evidenčné čísla," uviedol hovorca krajskej polície v Prešove Daniel Džobaník.

Polícia chybu odstránila

Podľa informácií TV JOJ dva dni potom, ako ukrajinská polícia auto zadržala, slovenskí policajti pátranie odvolali. "Táto chyba bola v uplynulých dňoch odstránená a vozidlo bolo z pátrania stiahnuté," dodal Džobaník.
Podľa našich informácií dva dni potom, ako ukrajinská polícia  auto zdržala, slovenskí policajti  pátranie odvolali.

Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania je majiteľ auta z prešovského kraja. "Myslím si, že odbaviť tohto pána iba s nejakým potvrdením, že to bol omyl, na základe ktorého 14 rokov pátrali po jeho aute ako po ukradnutom, by mu mali slovenskí policajti maximálne vyjsť v ústrety," uviedol dopravný konzultant Maroš Palesch. 

"A takisto, aby nebol evidovaný ako pašeráka v nejakých ukrajinských policajných  záznamoch. Keď priznali chybu a majú maslo na hlave, tak by mu mali maximálne pomôcť," dodal Palesch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy