Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Bomby na súdoch hlásia už takmer každý týždeň
Zdielať na

Bomby na súdoch hlásia už takmer každý týždeň

BRATISLAVA / Bratislava, Nitra, Trnava, Trenčín, Žilina, Banská Bystrica, Prešov a Košice. Na súdoch všetkých krajských miest boli v stredu policajti v pohotovosti. Už po niekoľkýkrát v posledných mesiacoch museli pristúpiť k bezpečnostným opatreniam po tom, čo neznámy človek ohlásil, že v budovách súdov sa nachádza bomba.

Pre zamestnancov súdu je to už pomaly pravidelná nepríjemná komplikácia, ktorá ich blokuje v práci. Ranné pojednávania museli opäť prerušiť a všetci krátko pred ôsmou opustili budovy krajských súdov. Zdržania v pojednávaniach spôsobil anonym, ktorý nahlásil bombu. Tentokrát zavolal na tiesňovú linku 112 a oznámil uloženie bomby v budove každého z ôsmych krajských súdov na Slovensku. Na viac ako hodinu tak boli súdy nefunkčné.

Aj banskobystrický súd prehľadával špeciálne vycvičený pes, spolu s pyrotechnikmi. Až potom, ako všetko prezreli s negatívnym výsledkom, sa mohli zamestnanci vrátiť späť do budovy.

"Policajti v rámci Bratislavského kraja v súčasnosti vykonávajú na Krajskom súde v Bratislave potrebné opatrenia za účelom ochrany života, zdravia a majetku občanov," vyjadrila sa za bratislavskú políciu hovorkyňa KR PZ BA, Tatiana Kurucová.

Oznamy o výbušninách nahlasujú neznámi páchatelia rôznym spôsobom. Kým dnes to bolo telefonátom na núdzovú linku 112, predtým poslali e-mail, a bombu už hlásili aj telefonicky priamo súdom. Za šírenie poplašnej správy hrozí páchateľovi až osem rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy