Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pozostatky troch diviakov odhodili pri rieke
Zdielať na

Pozostatky troch diviakov odhodili pri rieke

NOVÉ ZÁMKY / Novozámockí mestskí policajti skúmali pozostatky troch diviakov, ktoré našli vyhodené v meste. Nález dočasne skončil v útulku.

Krvavé vrecia a kože z divých zvierat objavila na tomto mieste žena, ktorá išla s dcérou do školy. "Ako  som sa vrátila naspäť, tak som to odfotila, spravila pár fotiek, boli tam pozostatky črevá a vnútornosti," opísala desivý nález Adriana Bartová.

Fotografie aj s informáciu o zapáchajúcom náleze poslala mestskej polícii. Tí vzápätí zistili, že okrem troch vedier vnútorností, sú tam aj vrecia s kožami z troch diviakov. Pribalený bol aj obrus, ktorý pri nelegálnej zakáľačke požívali. Ak sa o biologický odpad nepostará jeho neznámy producent, táto povinnosť zostáva na pleciach majiteľa pozemku, aj keď s odpadom nemá nič spoločné.

Kadávery zvierat môžu v meste likvidovať jedine v miestnom útulku zvierat. "Prišli sme na miesto a vlastne sme to odstránili odtiaľ a teraz čakáme, aby prišla kafiléria," hovorí Angelika Bogdan z novozámockého útulku Černouško. Najbližšia kafiléria je v 30 kilometrov vzdialenej Nitre. Na odvoz kadáverov majú 24 hodín. Spolupráca s útulkom je rýchlejšia. Strážiť biologický odpad na mieste až do príchodu kafilérie by bolo nemožné. Policajti zatiaľ pátrajú, kto sa takto nelegálne zbytkov zvierat zbavil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy