Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ampulka v banke spôsobila rozruch, vyriešenie záhady policajtov šokovalo
Zdielať na

Ampulka v banke spôsobila rozruch, vyriešenie záhady policajtov šokovalo

NOVÁKY / Minulý týždeň zasahovalo v banke v centre Novák množstvo hasičov, policajtov a pyrotechnici. O poplach sa postarala neznáma ampulka, upevnená na stoličke. Kriminalisti však preskúmali zábery z kamier a celý prípad sa skončil mimoriadne kuriózne.

Minulý týždeň vo štvrtok večer v centre Novák zasahovali policajti aj hasiči a snažili zistiť, čo za predmet je pripevnený na stoličke v banke. "Niekto na stoličku pripevnil nejakú ampulku s nezistenou látkou, je tam aj nejaký spínač na tom," opísal situáciu Peter Rybanský, zástupca veliteľa zásahu HaZZ Nováky.

Priestor preskúmala zásahová jednotka prístrojom na meranie radiácie. Zistili, že ampulka ju nevyžarovala, takže ide buď o chemickú látky alebo neznámy predmet. Po niekoľkých hodinách dal pyrotechnik neznámy predmet dolu zo stoličky a odviezli ho na expertízu. Prípad v priebehu niekoľkých hodín objasnili prievidzskí kriminalisti. Tí po vzhliadnutí záberov z banky neverili vlastným očiam. Rozruch v tejto banke v Novákoch spôsobilo minulý týždeň podomácky vyrobené svetlo na kočík. "To by nikomu nenapadlo, že je to svetielko z kočiara. Myslím si, že ani Walt Disney by nevedel nakresliť takúto veselú situáciu," povedal Peter Rybanský. Svetielko z kočíka jednoducho odpadlo. Skončilo na expertíze a už je nepoužiteľné. Mladý kutil si bude musieť vyrobiť nové.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy