Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dve ťažké nehody v Banskobystrickom kraji
Zdielať na

Dve ťažké nehody v Banskobystrickom kraji

ZVOLEN / Vážna dopravná nehoda sa stala v centre Zvolena. 23 ročná vodička vo vysokej rýchlosti narazila do stĺpa verejného osvetlenia. V približne rovnakom čase sa na vjazde do Banskej Bystrice zranila aj malá školáčka. Sedela v aute, do ktorého vrazil autobus.

Išla rýchlejšie ako mala. Skoro ráno bola cesta zamrznutá a šmykľavá, na čo mladá, iba 23 ročná vodička, zrejme nemyslela. Na svoju neopatrnosť, žiaľ, doplatila, auto sa jej vymklo spod kontroly a nabúrala do stĺpu.

"Nakoľko bola osoba zakliesnená bolo nutné použiť hydraulické náradie," hovorí veliteľ hasičského zásahu Miroslav Paučo.

"Mladá žena utrpela poranenia celého tela, tzv. polytraumu. Bola v bezvedomí a napojená na umelú pľúcnu ventiláciu a prevezená do Banskej Bystrice," hovorí Boris Chmel, hovorca záchranárov.

V tom istom čase, čo zachraňovali vo Zvolene mladú vodičku, pomáhali hasiči v Banskej Bystrici aj malej školáčke. Tú viezol otec do školy. Na okraji mesta nedal ich autu prednosť autobus mestskej hromadnej dopravy. Dievčatko previezli do nemocnice na pozorovanie.

"Nedal prednosť vodič autobusu, dostal pokutu 150 eur," povedala Petra Kováčiková, hovorkyňa banskobystrických policajtov.

Za prvý mesiac zahynulo v Banskobystrickom kraji 7 osôb, čo je o štyri viac, ako v uplynulom roku. Jednou z príčin je práve počasie, ktoré vodiči podceňujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy