Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Obrovský úlovok, polícia zadržala 1,4 tony kokaínu
Zdielať na

Obrovský úlovok, polícia zadržala 1,4 tony kokaínu

CANBERRA / Austrálske úrady zadržali rekordných 1,4 tony kokaínu. Drogy, ktoré by mali na čiernom trhu hodnotu vyše 312 miliónov austrálskych dolárov (222 mil. eur), odhalili na jachte pri pobreží Nového Južného Walesu.

"Kokaín bol zadržaný na palube jachty smerujúcej do Austrálie počas tajnej polnočnej misie 2. februára," uviedli v dnešnom spoločnom vyhlásení austrálske ministerstvá spravodlivosti a ochrany hraníc. V prípade zadržali a obvinili z dovozu drog šesť osôb vrátane 63-ročného občana Nového Zélandu a 54-ročného podozrivého z dvojakým občianstvom Švajčiarska a Fidži.

Zásah na jachte prišiel po vyšetrovaní, ktoré trvalo dva a pol roka a na ktorom sa zúčastnili rôzne úrady z Austrálie, Nového Zélandu a Fidži, uviedol zástupca šéfa austrálskej federálnej polície Neil Gaughan. Ide o najväčšie množstvo kokaínu, aké kedy zadržali pri jednej operácii v dejinách Austrálie. Podozrivým mužom hrozí vzhľadom na závažnosť ich činu doživotie.​

Len v decembri austrálska polícia zachytila 1,1 tony kokaínu pašovaného na rybárskych lodiach z Južnej Ameriky. Ministerstvo spravodlivosti uviedlo, že úrady v Austrálii za posledných 18 mesiacoch skonfiškovali viac ako 11 ton nelegálnych drog prevážaných do krajiny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy