Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Opatrovateľka prišla v poslednej chvíli, byt už bol v plameňoch
Zdielať na

Opatrovateľka prišla v poslednej chvíli, byt už bol v plameňoch

BANSKÁ BYSTRICA / Nepríjemné ráno majú za sebou obyvatelia sídliska v Banskej Bystrici. V dome na treťom poschodí horel byt, v ktorom žije sama 87-ročná žena. Požiar vznikol práve na posteli, v ktorej ležala. Susedia museli vyraziť dvere, aby sa k imobilnej dôchodkyni dostali.

Skoro ráno prišla za imobilnou dôchodkyňou opatrovateľka, starú pani mala skontrolovať. Nevedela sa dostať do bytu, nikto jej neotváral. Hoci ešte nebolo vidieť žiadny dym, cítili ho na celej chodbe, dovnútra sa dostať nevedeli. "Nebolo dym vidieť, ale cítili sme, prišli susedia," opísala situáciu opatrovateľka. Sused, ktorý práve prišiel z nočnej služby, pribehol na pomoc a dvere na byte vyrazil.

Dôchodkyňu s ťažkými popáleninami v oblasti nôh vyniesli z bytu hasiči. Po ošetrení záchranármi ju intoxikovanú previezli do banskobystrickej nemocnice kde už je v starostlivosti lekárov. Presný rozsah jej zranení ešte známy nie je. Prečo začala posteľ horieť už zisťujú hasiči aj policajti. Stará pani nebola fajčiarka, vylúčili preto možnosť zle uhasenej cigarety. Mohlo ísť o chybu na elektroinštalácii či inú nešťastnú náhodu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy