Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Študent v triede vytiahol zbraň. Štyroch postrelil, seba zabil
Zdielať na
Krimi

Študent v triede vytiahol zbraň. Štyroch postrelil, seba zabil

MONTERREY / Pätnásťročný študent z Mexika vytiahol počas vyučovania zbraň a začal strieľať po spolužiakoch. Zranil učiteľku a troch tínedžerov. Výstrelom do hlavy si zobral vlastný život. Incident nasnímala bezpečnostná kamera umiestnená v triede.

Na záberoch je vidieť, ako študent sedí v kľude a pozoruje triedu. Keď začne učiteľka zbierať písomné práce, vytiahne zbraň a začne strieľať. Najskôr trafí spolužiaka sediaceho najbližšie k nemu, potom vstane, vystrelí na učiteľky a ďalšie dve deti.

Ťažké depresie

Jeden študent využije príležitosť a utečie preč. Strelec sa otočí smerom do triedy, chvíľu váha a nakoniec si vloží zbraň do úst a stlačí spúšť. Ostatní študenti prekračujú telá na zemi a utekajú z triedy von.

Dvaja postrelení po zásahu okamžite spadnú na zem. Útočník sa pokúša streliť si do hlavy, ale netrafí sa a dôjdu mu náboje. Ide späť na svoje miesto a nabíja zbraň. 

Všetkých zranených previezli záchranári do nemocnice, stav troch postrelených je vážny. Okrem učiteľky ide o študentov vo veku štrnásť a pätnásť rokov. Útočník, ktorý si zbraň priniesol z domu, trpel psychickými problémami. "Mal depresie a liečil sa," uviedol policajný hovorca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy