Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž vyskočil z okna policajnej budovy, je to známa firma
Zdielať na

Muž vyskočil z okna policajnej budovy, je to známa firma

BRATISLAVA / Zo zatiaľ neznámych príčin vyskočil muž z okna druhého poschodia policajnej budovy v bratislavskom Ružinove. K zúfalému činu sa rozhodol večer o trištvrte na šesť v sídle Okresného policajného riaditeľstva BA II, na Osvetovej ulici. Na mieste boli záchranári, tí muža viac ako polhodinu ošetrovali na mieste.

Polícia zverejnila informáciu, že ide o 40-ročného Bohuslava D. z Bratislavy, ktorý je v súčasnosti obvinený z doposiaľ 3 skutkov zločinov lúpeže. Počas vykonávania ďalších potrebných úkonov vedúcich k objasneniu trestnej činnosti sa pokúsil vyskočiť z okna, v čom sa mu službukonajúci policajt snažil aktívne zabrániť. Následnému pádu obvineného sa aj napriek tomu, že ho službukonajúci policajt zachytil za nohy, už zabrániť nepodarilo.

Medzi jeho obeťami je aj pán Aladár s manželkou. Od nej si mal najskôr vypýtať cigaretu. Potom ich sledoval a odzadu napadol. Okrem pár eur, ktoré mala dôchodkyňa v kabelke ukradol aj pre rodinu cennú starožitnosť. 77-ročná  žena po útoku skončila v nemocnici so zlomeninou bedrovej kosti. Bola však pri odhaľovaní lupiča jedným z kľúčových svedkov. Situáciu popisuje manžel poškodenej, pán Aladár: "Keď ho ponúkala cigaretou, ktorú si vypýtal, tak ho videla do tváre a keď jej včera v nemocnici ukázali fotografiu tak ho identifikovala."

Muž má viacnásobné zlomeniny a pomliaždeniny, je však v stabilizovanom stave, mimo ohrozenia života. Zostáva naďalej v nemocnici. Na oddelení je pod neustálou kontrolou policajtov. Keďže sa nemohol dostaviť na súd na rozhodnutie o vzatí do väzby, sudca a prokurátor ho prišli vypočuť do nemocnice.

TV JOJ/Pavol Janič

Súvisiace články

Najčítanejšie správy