Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dôchodkyňa zbila svoju 86 ročnú susedku, skončila v cele
Zdielať na

Dôchodkyňa zbila svoju 86 ročnú susedku, skončila v cele

NOVÉ ZÁMKY / Z prečinu nebezpečného vyhrážania sa je obvinená 78 ročná dôchodkyňa z Štúrova. Pre upozornenie, aby nevysýpala odpadky pred dvere, fyzicky napadla svoju 86-ročnú susedu a kričala na ňu, že ju zabije. Susedia tvrdia, že takýto útok sa nestal poprvýkrát. Obvinená žena sa dokonca na pár hodín ocitla aj za mrežami.

Po dvoch nociach strávených v cele policajného zaistenia sa pred sudkyňu súdu v Nových Zámkoch postavila 78-ročná dôchodkyňa.

Pani Helena mala napadnúť a vyhrážať sa smrťou 86-ročnej susedke. A vraj nie prvýkrát.

Skončila na pohotovosti

Nebyť lekárky na pohotovosti, kam 86-ročná dôchodkyňa zašla kvôli nevoľnosti, nikto by o ničom nevedel. Tá si všimla zranenia dôchodkyne a volala políciu. "Žena bola obvinená z prečinu nebezpečného vyhrážania," uviedla policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Pre obavy z ďalších útokov skončila pani Helena v cele policajného zaistenia, prokurátor žiadal väzbu. Tentoraz vraj útok začal upozornením, aby nehádzala smeti pred dvere susedky.

Zákaz priblíženia

"Súd nevyhovel návrhu prokurátora na vzatie obvinenej Heleny do väzby, nariadil dohľad probačného a mediačného úradníka," upresnil hovorca Krajského súdu v Nitre Mário Pivarči.

Súd zakázal obvinenej Helene úmyselne sa priblížiť k poškodenej na vzdialenosť menšiu ako 5 metrov. Ide však o susedky, ktoré delí od seba jediná stena.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy