Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nie je škrabkať, ako škrabkať. Viete ako najlepšie rozmraziť vaše čelné okno?
Zdielať na
Krimi

Nie je škrabkať, ako škrabkať. Viete ako najlepšie rozmraziť vaše čelné okno?

BRATISLAVA / Dní, keď tuhne, sneží, alebo sa auto stratí pod ľadovou škrupinou bude pribúdať. S nimi aj naša snaha čo najrýchlejšie dostať auto do prevádzkyschopného stavu. Oškrabať ho, znamená slušne si zamakať. Odborník vám poradí zopár dobrých trikov.

"Najjednoduchšie je, alebo najrýchlejšie je tekutý rozmrazovač, nastriekame, chvíľku počkáme a stieračmi zotrieme. Ak je námraza väčšia rozmrazovač nastriekame, chvíľku počkáme a mechanicky to ide pekne dole," povedal motoristický novinár Peter Mihálik. 

Ventilátor

Ďalšou z možností je auto naštartovať a pustiť ventilátor na čelné sklo na maximum. Jediná nevýhoda je, že čakaním stratíte niekoľko minút.

Škrabka nikdy nesklame

Škrabka ešte nikdy nesklamala a ranná mierna fyzická aktivita prospeje nielen telu, ale preberie aj náš mozog. No vodiči, predovšetkým vodičky nižšieho vzrastu majú neraz problém. S čelným sklom sa potrápia, nehovoriac o snehu na streche. Našťastie paleta škrabiek a metličiek je už široká, a hlavne dlhá. "Pri takýchto veľkých škrabkách je dobré, ak sú mechanicky pevné. Škrabka je síce len na ľad, ale metličkou keď potrebujeme odhrnúť sneh a zaprieť sa, tak musí byť naozaj pevná," dodal Peter Mihálik.

Využiť sa dá všetko

A keď vás námraza, či ľad na okne prekvapí nepripravených, ako prvá pomoc dobre poslúži kreditka, cédečko, či dokonca občiansky alebo vodičský preukaz. 

Hrozí pokuta

Šoférovanie s neočisteným čelným sklom je veľmi nebezpečné, ale koniec koncov vás to môže vyjsť poriadne draho. "V blokovom konaní do 50 eur, v správnom do 100 eur," povedal hovorca prezídia policajného zboru Martin Wäldl. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy