Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Okoličányho prepustili, prokurátor nemal dostatok dôkazov
Zdielať na
Krimi

Okoličányho prepustili, prokurátor nemal dostatok dôkazov

KOŠICE / Róbert Okoličány a jeho údajný komplic Jaroslav Potučko sú na slobode. Vo štvrtok ráno ich zadržali príslušníci NAKA po raziách v ich domoch. Po niekoľkohodinových výsluchoch oboch obvinili z prípravy úkladnej vraždy a previezli ich do Banskej Bystrice, kde súd mal rozhodovať o väzobnom stíhaní. Dnes je však všetko inak. 

Dozorujúci prokurátor na základe nedostatočných dôkazov obvinenie zrušil, obaja muži sú tak už niekoľko hodín na slobode.

Podľa Národnej kriminálnej agentúry mali Košičania pripravovať vraždu nevýrazného muža z podsvetia Stanislava V. Už vo štvrtok obhajcovia tvrdili, že obvinenia sú vykonštruované a ide len o snahu polície o uväznenie Okoličányho do času, kým, o jeho doživotnom treste nerozhodne Najvyšší súd. Údajný boss sa teraz môže pohybovať bez akýchkoľvek obmedzení. 

"Obvinenie Róberta Okoličányho z prípravy úkladnej vraždy bolo zrušené, čo potvrdzuje, že išlo o vymyslený skutok, ktorého jediným cieľom bolo väzobné stíhanie," uviedla advokátka Róberta Okoličányho Kristína Piovarčiová. .

Zdielať na

Najčítanejšie správy