Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Ozbrojenec vtrhol do domova pre seniorov, jeden mŕtvy
Zdielať na
Krimi

Ozbrojenec vtrhol do domova pre seniorov, jeden mŕtvy

MONTPELLIER / Ozbrojenec pri juhofrancúzskom meste Montpellier vo štvrtok neskoro večer vtrhol do domova pre seniorov a zabil jednu ženu. Obyvateľov domu sa bezpečnostným jednotkám podarilo evakuovať, po útočníkovi stále pátrajú. Motív jeho činu nie je zatiaľ známy, ako teroristický sa zatiaľ nevyšetruje.

Incident sa stal v Montferrier-sur-Lez a obeťou je žena, ktorá patrila k ochranke zariadenia. Žijú v ňom hlavne katolícki misionári v dôchodku, ktorí pracovali v Afrike.

Podľa serveru Midi Libre mal maskovaný muž pri sebe nôž a brokovnicu s krátkou hlavňou. Žena bola zabitá nožom.

Polícia do pátrania nasadila vrtuľník a vykonáva kontroly automobilov. Do akcie bolo nasadených sto policajtov a strážnikov i požiarnikov.

"V tejto fáze nič nenasvedčuje tomu, že by to bol teroristický akt," citovala agentúra Reuters svoj zdroj. "Zatiaľ sa vie o jednej obeti, nemáme ani informáciu o motíve činu," povedal montpellierský prokurátor Christophe Barret.

Africké misie

Starosta asi štvortisícového Montferrier-sur-Lez dal pre evakuovaných misionárov k dispozícii mestskú sálu a polícia trojposchodovú budovu domova pre seniorov prehľadala. Objekt, ktorý slúžil asi 60 bývalým misionárom, šiestim či siedmim laickým osobám a siedmim rádovým sestrám, sa nachádza na okraji dediny. Montferrier-sur-Lez leží sedem kilometrov severne od Montpellier. Polícia miesto zabezpečila zátarasami.

Domov pre seniorov patrí spoločnosti pre africké misie (SMA), ktorá má vo Francúzsku päť zariadení rovnakého typu, ako je to v Montferrier-sur-Lez. K spoločnosti sa hlási asi tisíc osôb, hlavne katolíckych misionárov z Európy, Afriky i Ázie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy