Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zranený muž sa motal okolo železničnej trate, polícia zistila dôvod
Zdielať na
Krimi

Zranený muž sa motal okolo železničnej trate, polícia zistila dôvod

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / "Som zranený, neviem kde som a potrebujem vašu pomoc." Takýto telefonát dostali koncom augusta policajti na linku 158. Po Prehľadávaní okolia Liptovského Mikuláša našla hliadka zakrvaveného muža vedľa železničnej trate. Muž nevedel povedať čo sa mu stalo. Policajti preverovali aj verziu, že ho vyhodili z vlaku.

Štyridsaťdeväťročný Jozef vedel len to, že išiel vlakom domov do Prešova. Keďže sa nedalo vylúčiť, že mu zranenia spôsobila iná osoba, policajti začali zisťovať presné okolnosti, pre ktoré sa ocitol v blízkosti trate. "Vo všeobecnosti platí, že naša spoločnosť používa na Slovensku bezpečnostnú agentúru, ktorá v prípade nedodržania zmluvných prepravných podmienok môže cestujúceho z prepravy vylúčiť. K tomuto konkrétnemu prípadu sa však vyjadrovať nemôžeme, keďže nemáme oprávnenie poskytovať bližšie informácie verejnosti," vyjadrila sa prepravná spoločnosť.

Opakované fajčenie vo vlaku a neuposlúchnutie výzvy sprievodcu, malo byť tým dôvodom, pre ktorý Jozef svoju cestu domov predčasne ukončil. "Podľa objasňovania priestupku podľa zákona o doprave na dráhach bolo zistené, že 49-ročný muž bol vylúčený z prepravy vlakovým personálom na zastávke Podtureň," uviedol žilinský krajský hovorca Radko Moravčík.

"Ak sa však občan domnieva, že dopravca nepostupoval v súlade s Prepravným poriadkom a vylúčil ho z vlaku neoprávnene, môže podať sťažnosť. Každý prípad posúdime individuálne. Prosíme cestujúcich, aby obťažovanie akéhokoľvek charakteru bezodkladne nahlasovali vlakvedúcim, ktorí dokážu posúdiť situáciu a dosiahnuť nápravu," povedal hovorca ŽSSK Tomáš Kováč.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy