Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Tragický požiar pri Rožňave. Gejza zomrel v plameňoch svojho domu
Zdielať na

Tragický požiar pri Rožňave. Gejza zomrel v plameňoch svojho domu

ROŽŇAVA / V obci Dlhá Ves pri Rožňave došlo v sobotu ku nešťastiu. Šesťdesiatdvaročný Gejza tam neprežil požiar svojho rodinného domu. V čase vzniku požiaru bol v dome aj Gejzov brat so svojou manželkou. Našťastie ich oheň ráno zobudil a svoj dom začali hasiť do príchodu hasičov sami. Plamene kompletne pohltili jednu z izieb, príčinou požiaru bola zrejme neuhasená cigareta.

Gejza žil v dome aj so svojim bratom, ktorého v ranných hodinách prebudil zápach dymu. Do horiacej izby sa však dostať nevedel. Gejza sa stále zamykal. Muž musel dvere vykopnúť. Vedel, že v horiacej miestnosti je jeho brat.

Hasiť pomáhali tak susedia ako aj starosta obce. "Starosta použil hasiace prístroje a aplikoval hasenie z vonka cez rozbité okno," uviedol veliteľ zásahu Elemír Kerekes.

Z horiaceho domu vyniesli 62-ročného Gejzu von policajti. "V čase požiaru bol vo vnútri majiteľ domu. Po vynesení sme ho ešte začali oživovať, ale žiaľ nepodarilo sa to," dodal veliteľ zásahu. Či bol požiar príčinou smrti, alebo sa pod ňu podpísali zdravotné problémy je predmetom vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy