Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Polícia obvinila muža z vraždy svojej manželky
Zdielať na
Krimi

Polícia obvinila muža z vraždy svojej manželky

ROHOŽNÍK / Richard, ktorý mal na smrť dobodať svoju manželku Moniku a zraniť aj svoju svokru, si po obvinení počká na rozhodnutie sudcu v policajnej cele. Mladý manželský pár pôsobil navonok zamilovane. Len tri dni pred tragédiou dokonca mladý muž obvinený z vraždy vyznal lásku svojej dnes už mŕtvej manželke.

Mladí, šťastní a zamilovaní. Tak pôsobila dvojica na obyvateľov Rohožníka. Richard si meno svojej manželky 21-ročnej Moniky, ktorú si zobral pred dvomi rokmi dokonca nechal vytetovať na ruke. Tri dni pred tragédiou sa muž so svojich vrúcnych citov vyznal aj na sociálnej sieti. Susedia si Richarda pamätajú ako starostlivého a milujúceho mladého muža. "Mi došiel taký celkom strarostlivý, so psom stále na prechádzke. Spolu oni sa prechádzali, aj do obchodu. Nemala som pocit, že by boli nejakí konfliktní alebo niečo," povedala suseda.

Tejto tragédii, ktorá sa stala za dverami bytu na Školskom námestí nikto nerozumie. Obrovká láska dvoch mladých ľudí plných života sa totiž skončila smrťou. Policajti našli 21-ročnú Moniku dobodanú a už sa jej nedalo pomôcť. Jej 53-ročnú mamu pani Janu previezli záchranári s bodnou ranou v krku do nemocnice v Malackách, kde ju okamžite operovali.

Muža obvnili

Na mieste polícia zaistila vražednú zbraň, ktorú poslali na expertízu. Krvavé stopy boli aj na chodbe a vonkajších dverách. Richarda po pár hodinách hľadania našli vo vojenských lesoch medzi Plaveckým Mikulášom a Lakšárskou Novou Vsou. Po zadržaní ho muži zákona previezli na príslušnú policajnú stanicu. Vo štvrtok večer muža obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy a vraždy v štádiu pokusu. "Vyšetrovateľ Policajného zboru už na obvineného spracoval pre prokurátora podnet k návrhu na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby," informovala hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Lucia Miháliková.

Motívom mohla byť žiarlivosť

Motív jeho konania zatiaľ nie je známy. No podaktorí susedia si myslia, že mohlo ísť o žiarlivosť. Nato však Richard nemal mať podľa nich najmenší dôvod. Dvadsaťštyriročný Richard si na rozhodnutie sudcu o jeho vzatí do väzby počká v policajnej cele, kde je od jeho zadržania. Hrozí mu až 25-ročné väzenie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy