Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Najlepší v lovení pokémonov sú trnavskí colníci. Za dva týždne ich chytili 20 000
Zdielať na

Najlepší v lovení pokémonov sú trnavskí colníci. Za dva týždne ich chytili 20 000

SKALICA / Pred časom sa trnavským colníkom podarilo zadržať nelegálne a nebezpečné hračky z Číny. Pokémoni, ktorí pobláznili svet, však dorazili na Slovensko ešte vo väčšom množstve. Opäť skončili v rukách colníkov.

Asi najlepší v chytaní Pokémonov na Slovensku, sú trnavskí colníci. Za necelé dva týždne sa im ich podarilo chytiť viac než 20 000. No v tomto prípade ide o fejkové hračky, ktoré zadržali na bývalom hraničnom priechode Brodské.

A to neboli jediné falošné výrobky - takzvané fejky, ktoré colníci našli v zásielky z Číny. V obrovských balíkoch a škatuliach boli okrem žltých postavičiek v rôznom prevedení aj roboti, rôzne prívesky, guľôčkové perá, kuchynské strúhadlá a žehličky na vlasy. Tovar mal skončiť v Poľsku.

Veľká škoda

"Škoda, ktorá by vznikla predajom týchto falzifikátov na trhu, ako originálnych výrobkov, bola predbežne vyčíslená na 170 000 eur," upresnila hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Zlochová.

Zástupcovia majiteľov originálnych značiek potvrdili, že všetky tieto výrobky sú falzifikáty. Niektoré z nich dokonca nebezpečné. Tovar bude pravdepodobne zničený.

Nebezpečné hračky

"Upozorňujeme kupujúcich na riziko kupovania falzifikátov, ktoré je najväčšie hlavne v súvislosti s detskými hračkami. Tie svojím vyhotovením, kvalitou spracovania môžu byť pre deti nebezpečné," upozornila hovorkyňa colného úradu.

Aj v tomto prípade hrozí podnikateľovi, ktorý predáva takýto tovar pokuta od 3000 do 67 000 eur, v prípade opakovaného porušenia sa pokuta môže vyšplhať až an 135 000 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy