Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slováci sa v Chorvátsku vyznamenali, vykrádali autá
Zdielať na

Slováci sa v Chorvátsku vyznamenali, vykrádali autá

PAG / Dvaja Martinčania podľa chorvátskej polície vykrádali autá. Priamo pri čine ich prichytila chorvátska polícia a majú toho na rováši oveľa viac.

Policajti zadržali dvoch Slovákov na pláži Katarelac, práve sa snažili vlámať do cudzieho auta. "Sú podozriví, že počas júla v okolí Biogradu blízko Zadaru vnikli do piatich áut, odkiaľ zobrali peniaze a iné cennosti," informuje hovorca chorvátskej polície Elis Žodan.

Podľa chorvátskej polície majú dvaja Martinčania na rováši aj vlámania do aprtmánov na ostrove Pag. Počas zatýkania 36-ročného Ľubomíra a 43-ročného Petra, našli policajti aj rôzne špeciálne náradie, ktoré zlodeji používali pri vlámačkách.

"Taktiež u nich našli aj špeciálne zariadenie, ktoré zachytáva signál na diaľkové zamykanie vozidla. Ním sa zablokuje zámok auta a keď sa vodič vzdiali, dostanú sa vozidla," povedal Žodan.

Stíhaní na slobode

Sudca Krajského súdu v Zadare vzal oboch Slovákov do väzby. Stíhať ich budú na slobode. V Chorvátsku im hrozí niekolkoročný trest. Nie je to prvýkrát, čo zadržali Slovákov v Chorvátsku. V roku 2012 zadržala chorvátska polícia na hraniciach Škodu so štyrmi Slovákmi z Galanty, ktorí vykrádali hotelové izby pomocou ilegálnych kariet v letovisku Vrsar. Ich obeťami boli prevažne rakúski a nemeckí turisti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy