Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
V Leopoldove sa obesil muž obvinený z vraždy v dunajskostredskom podsvetí
Zdielať na

V Leopoldove sa obesil muž obvinený z vraždy v dunajskostredskom podsvetí

LEOPOLDOV / Muž obvinený z vraždy v dunajskostredskom podsvetí z roku 2003, spáchal za bránami leopoldovskej väznice samovraždu. Podľa informácií reportéra KRIMI Richarda Bolješik mal blízko k šátorovcom.

V sobotu 9. júla o štvrtej hodine sa Silvester K. obesil v cele ústavu v Leopoldove. Opasok si podľa informácií TV JOJ uviazal o posteľ. Samovraha sa nepodarilo oživiť ani privolaným záchranárom. Informácie potvrdil Zbor väzenskej a justičnej stráže.

"Ihneď po zistení uvedenej skutočnosti službukonajúcim personálom mu bola až do príchodu Rýchlej zdravotnej pomoci poskytnutá prvá pomoc," uviedla Katarína Nováková z kancelárie riaditeľa Zboru justičnej a väzenskej stráže.

Okolnosti mimoriadnej udalosti vyšetruje trnavská polícia. Silvester bol vo výkone väzby od 17. mája 2016 pre podozrenie zo spáchania trestného činu vraždy.

Obvinený z vraždy

Štyridsaťročný Silvester K. z okresu Dunajská Streda bol spolu s ďalšími spolupáchateľmi od polovice mája tohto roku obvinený z vraždy Vojtecha Éčiho z roku 2003 v bratislavskej Vrakuni.

Pri 13 rokov starej vraždiacej akcii mal asistovať aj nebohý Ľubomír Šátor. Viacero starších vrážd z dunajskostredského podsvetia sa Národnej kriminálnej agentúre podarilo objasniť len pred pár týždňami, v policajnej akcii s názvom Mlynček. Za mrežami skončilo osem obvinených. 

Pozrite si priloženú reportáž:

Najčítanejšie správy