Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Auto zrazilo chlapca v Lendaku, do nemocnice ho transportoval vrtuľník
Zdielať na
Krimi

Auto zrazilo chlapca v Lendaku, do nemocnice ho transportoval vrtuľník

LENDAK / Leteckí záchranári z Popradu dnes dopoludnia leteli na pomoc do obce Lendak (okres Kežmarok), ich pomoc tam potreboval 8-ročný chlapec, ktorého na bicykli zrazilo osobné auto.

Vodička išla po hlavnej ceste, keď jej do cesty vošiel 8-ročný chlapec na bicykli. Strhla volant a skončila v priekope. Pod autom zostal aj Maťko. Auto zostalo visieť na rúre a nespadlo na chlapca.

"Po našom príchode na mieste už zasahovala Rýchla zdravotná služba, následne sme im pomáhali so stabilizáciou zraneného a s transportom z priekopy," uviedol veliteľ zásahu Vladimír Wagner.

"Po páde utrpelo dieťa skalpačné poranenie hlavy a ďalšie odreniny na tele. Lekárka leteckých záchranárov si zraneného chlapca prevzala do svojej starostlivosti od pozemných záchranárov poskytla mu ďalšie neodkladné zdravotné ošetrenie ," uviedla hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE Zuzana Hopjaková. 

Chlapca v stabilizovanom stave a pri vedomí letecky transportovali do Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach.

Nemal prilbu

Hasiči museli dostať pod kontrolu aj visiace auto, hrozil únik plynu. "Auto zostalo visieť na hlavnej prípojke plynu," dodal veliteľ zásahu.

Vodičke ani dieťaťu, ktoré bolo v aute sa nič nestalo. Malý chlapec na bicykli v čase zrážky nemal na hlave prilbu.

Pozrite si zábery z miesta zrážky:

Zdielať na

Najčítanejšie správy