Oblačno
21°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Prešovčanom zničil požiar byty, škody vyčíslili na 17 tisíc eur
Zdielať na
Krimi

Prešovčanom zničil požiar byty, škody vyčíslili na 17 tisíc eur

PREŠOV / Na prešovskom sídlisku, kde vo štvrtok horela strecha bytovky, rátajú škody. Vďaka rýchlemu zásahu hasičov sa našťastie požiar nerozšíril do bytov. Zhorela iba strecha, ktorú práve rekonštruovali. Pri hasení požiaru však došlo k vytopeniu viacerých bytov. Škody hasiči vyčíslili na 17 000 eur.

Poškodené sú hlavne byty na najvyššom poschodí. Miestni sú bez elektriny a budú takto fungovať zrejme až do konca týždňa. Tí, ktorí mohli, sa na pár dní radšej odsťahovali.

Nefunguje výťah

Nefunkčný je dokonca aj výťah. Problém to je najmä pre starších ľudí, ktorí bývajú na vyšších poschodiach.  Poškodený bol aj vysielač mobilného operátora.

Ľudia majú ťažké srdce na firmu, ktorá realizuje zateplenie bytovky. Vo štvrtok ráno boli na streche, kde vypukol požiar, jej zamestnanci. Kto zaplatí poškodeným majiteľom  bytov vzniknutú škodu, zatiaľ nevedia.

"Predbežná škoda bola vyčíslená zatiaľ na 17 000 eur," povedal riadiaci pracovník z Hasičského a záchranného zboru v Prešove Kamil Šoltis.

Zakryli strechu

Zástupca dotknutej firmy sa k udalosti zatiaľ vyjadriť nechcel. Aspoň kým nebude mať v rukách oficiálne stanovisko o príčine požiaru. Podľa jeho slov teraz robí všetko preto, aby odstránil škody. Provizórne zatiaľ prikryli zhorenú strechu, aby ľuďom nezatekalo do bytov.

"Presná príčina je v štádiu šetrenia. Vieme povedať, že vznik požiaru súvisel s rekonštrukčnými prácami na streche bytového domu," doplnil Šoltis.

"Príslušník začal trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia," doplnil prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Zdielať na

Najčítanejšie správy